GVB: Ontwerp tractievoeding Remise Havenstraat

Opdrachtgever: GVB

Looptijd: 2023 – lopend

Het GVB, in Amsterdam, Heeft de opdracht aan Railwaysafe gegeven om de nieuwe tractievoeding te ontwerpen voor de remise Havenstraat. Deze opdracht bestaat uit twee delen, het ene deel is het onderzoek naar het opgesteld vermogen. Railwaysafe onderzoekt of het bestaande tramspoor genoeg vermogen heeft om het nieuwe materieel van Spaanse fabrikant CAF te huizen. Vanwege het geaard maken van het spoor kan Remise Havenstraat dus geen hulp meer krijgen van het tramnet uit de omgeving. Het nieuwe materieel dat van CAF komt zijn de 15G trams.

Het tweede deel van de opdracht is het ontwerpen van de nieuwe kabelstructuur. Na het onderzoek bleek dat bij de nieuwe trams kabels moeten komen van andere structuur. GVB heeft Railwaysafe gevraagd om deze te ontwerpen aangezien Railwaysafe het initiƫle onderzoek heeft uitgevoerd.

Railwaysafe is ook gevraagd om thermische belasting van de voedingskabels te berekenen, daarnaast heeft Railwaysafe kortsluit berekeningen uitgevoerd om een veilige en beschikbare remise te realiseren.