Railinfrastructuur Nieuwe Tram Remise

Opdrachtgever: Provincie Utrecht

Looptijd: 2017 – 2019

Provincie Utrecht is bezig met het realiseren van de NTR, de Nieuwe Tram Remise. Dit project is opgedeeld in twee contracten, een voor de bouw van het gebouw zelf, huisvesting en werkplaats, en een voor de railinfrastructuur. Naast de gebouwgebonden installaties van de werkplaats en een aantal werkplaatssystemen, die bij contractaannemer zijn ondergebracht, levert Provincie Utrecht zes grote werkplaatssystemen als directieleverancier.

RailwaySafe is betrokken bij beide contracten: zij voert het technisch management uit voor het contract met de spooraannemer voor de railinfrastructuur en de terreininrichting en zij voert het contractmanagement voor de directieleveranties van de zes werkplaatssystemen.

Het project heeft in 2017 een gedeelte van de railinfrastructuur gerealiseerd. In 2018 zijn de huisvesting en werkplaats gerealiseerd. In 2019 zijn de werkplaatssystemen geïnstalleerd en nu, in augustus 2019 worden railinfrastructuur en werkplaats met elkaar verbonden en wordt de oude werkplaats van zijn functie ontdaan.

Aanleggen van de secties tussen de nieuwe werkplaats en de bestaande sporen

Omklap

Op 15 juli 2019 was het zover: de omklap. Op deze dag werden de bestaande sporen en de bovenleiding weggehaald om ruimte te maken voor de nieuwe sporen.

Testen van de werkplaatssystemen met trams